Agryz’da kurulu Maryam Bubi Ortaokulundan 12 öğrenci, 3 öğretmen ve 2 çevirmenden oluşan bir heyet, 23 Nisan kutlamalarına katılmak üzere Çaycuma’ya geliyor. Barbaros Kutlutaş Ortaokulu ile kardeş okul ilişkisi de başlatacak heyet, 20 Nisan günü Çaycuma’da temaslarına başlayacak.

17 KİŞİLİK TATAR HEYETİNE BÖLGEMİZ TANITILACAK

Başta Çaycuma Belediyesi, Çaycuma Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Barbaros Kutlutaş Ortaokulu olmak üzere bir dizi ziyaret de yapacak heyete Çaycuma’nın yanı sıra Safranbolu ve Zonguldak da gezdirilerek bölgemiz tanıtılacak.

MARYAM BUBİ TÜRK TARİHİ AÇISINDAN ÖZEL ÖNEM TAŞIYOR

Okula adını veren Maryam Bubi Türk tarihi açısından özel bir önem taşıyor. Birinci Dünya Savaşı’nda Ruslara esir düşen ve Sibirya’daki bir kampa gönderilen 1800 Türk asker ve subayının serbest kalmasını sağlayan Bubi, onlardan biriyle evlenerek Türkiye’ye geldi. Burada Atmaca soyadını alan Maryam Bubi, 15 Mart 1946’da yaşamını kaybetti. İstanbul’da bir sokağa ismi verilen Meryem Atmaca’nın hayatı Yönetmen Ahmet Alan tarafından, “Savaş Esirlerinin Annesi Maryam Atmaca” adıyla belgesel haline getirildi.

Taksici ve dolmuşçulardan belediye önünde zam eylemi Taksici ve dolmuşçulardan belediye önünde zam eylemi

OKULA ADINI VEREN MARYAM BUBİ’NİN BELGESELİNİ YAPAN YÖNETMEN AHMET ALAN DA ÇAYCUMA’YA GELECEK

Çaycuma Belediyesi Tatar konuklarıyla birlikte Yönetmen Ahmet Alan’ı da Çaycuma’ya davet ederek belgesel için özel bir gösterim düzenledi. Gösterim 20 Nisan Cumartesi günü Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda yapılacak. Saat 18.30’da başlayacak filmin bitiminde Yönetmen Alan’la bir söyleşi de yapılacak.

Kaynak: Durmuş Sevindik