İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizin yüzde 60’ına yakını orman. Burası iyi bir istihdam kapısı bölge insanımız, köylümüz açısından. Ama lakin sürekli özellikle İl Özel İdaresi standartlarındaki yollar bu ormandaki nakliye araçları veya sürütme yapılarak zaman zaman bozuluyor. Bahsedilen bölgede gerçekten de yoğun bu orman bölgesi ve özellikle bu karşı taraf Cuma'nın karşısı da heyelan bölgesi maalesef. Yani çabuk esneyebiliyor. Tabii mahalle işlerindeki yollarımıza emniyet vermek zorundayız. Ama yakın zamanda maalesef biz şunu yakalayamıyoruz. Mesela yazın burada iki aydır çöp mevzusunu konuşuyoruz.
KÖYLERDE İMECE GELENEĞİ HER GEÇEN GÜN KAYBOLUYOR
Köylerde yoğun bir nüfus var. Ama iş yapmaya gelinliğinde özellikle muhtarlarımıza da bu noktada hak veriyorum. Yani bu imece alışkanlığımızı canlı tutma noktasında maalesef artık eskisi gibi bir ivme yakalayamıyoruz. Buna tekrar başlatmamız lazım. Özellikle köye gelen gurbetçilerimiz işte şehir merkezinde oturan veya farklı şehirlerde oturan veya yurt dışında oturan vatandaşlarımızın özellikle bu imece hususunda köylerine, muhtarlarına yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Biz yoksa malzeme verme noktasında, tedarik etme noktasında elimizden geleni yaparız.
TELEKOM VE ENERJİSA YOLLARI KAZARAK BİZİM YAPTIĞIMIZ YOLLARI BOZMASI CAN SIKICI BİR DURUM
Özellikle EnerjiSa noktasında da bir iki şey söylemek istiyorum. Veya Telekom. Artık Telekom yer altına kablolar almaya çalışıyor. Fiber aktif kablolar çekiyor. Ama bizim yapmış olduğumuz yollar kazılıyor bu sefer. Veya yer altına aldığı kablolarda bizim yapmış olduğumuz yolları kazmaya başladı. Ya bu da can sıkıcı bir durum maalesef. Hem ormanın verdiği zarar hem elektrik kurumunun verdiği zarar hem de tüm bize vermiş olduğu zarar, can sıkıcı bir durum. Bunu önden planlamak gerekiyor. Her ne yapacaksak ben mesela şimdi yeni planladığım yollarla ilgili yol müdürlüğümüzün bütün kurumlara yazı yazmasını talep ettim. Genel sekreterimizden de rica ettim; ‘Müdürüm burada bir çalışmanız olacaksa bunu bir an evvel yapın. Biz bu yolda işte asfalt programı yapacağız.’ Veya seneye veya öbür seneye her neyse bunları başarmamız gerekiyor. Geri dönmememiz açısından. Biz şunu da yapıyoruz. Asfalt yapmadan önce özellikle bizim yıllar önce döşemiş olduğumuz şebekeyi yenilemeye çalışıyoruz. En azından 1 kilometre asfalt yapacaksak altına şebeke veya isale hattını koyuyoruz, yarın bir daha kazmamak için. Bunlar önemli noktalar arkadaşlar” dedi.
(Haber-Ercan Demir)