31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasetçiler sahalara indi, çalışmalara başladı. Elmas Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Adnan KüçükvarZonguldaksız bölge, Türkiyesiz dünya dönmez” isimli köşesinde siyasetçilerin yerel seçimler öncesindeki durumunu kaleme aldı.
Küçükvar, “‘Parmakçı vekil’ ile ‘partici, egolu, kibirli belediye başkanları’ sayesinde Zonguldak, hep Cumhuriyet dönemi hizmetlere, ekonomik ve sosyal gelişmelere atıf yapıyor.” diyerek durumu şu şekilde özetledi: “31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimi için geri sayım başladı.
Siyasi partilerin adayları ve il-ilçe başkanları, kendi reklamlarını yapmak, gündeme girmek için ‘bol keseden’ atmasyonlara başladılar bile.
Yöre, bölge, ülke için ekonomik ve sosyal yönden yaşam kalitesine olumlu dokunacak projeler, henüz tasarım ve çizim aşamasında.
Seçimlere etki edecek gelişmelerden biri sadece ‘başkan’ adaylarının siyasi tandansları değil, donanımı yanında seçmene dokunma kabiliyeti. Bir de Belediye meclis üyesi adaylarının ‘iyi tanınmışlıkları’ ve seçmende olan arkaları, sandığa gidecekleri etkileyecek.
Demokrasinin olmazsa olmazlarından ‘seçim/sandık’ mevhumuna bakarken, daha ziyade Zonguldak seçmeninin sandığa katılımının yoğun olduğunu, ancak; seçme konusunda babadan kalma particilik ve takım tutar gibi parti/aday seçimi yaptığını görüyoruz.
Dolayısıyla, ‘parmakçı vekil’ ile ‘partici, egolu, kibirli belediye başkanları’ sayesinde Zonguldak, hep Cumhuriyet dönemi hizmetlere, ekonomik ve sosyal gelişmelere atıf yapıyor.
Övündüğümüz mevzuya bakın, ‘Cumhuriyeti’in ilk ili, bölgenin endüstri merkezi…’
Çocuk 20 yaşına kadar babası ile tanınır (falancanın oğlu), 20 yaşından sonra baba, oğlu ile (falancanın babası) şeklinde tanınmazsa, oğlu bir kazmaya sap olamamış demektir.
Biz hal-i hazırda Cumhuriyet dönemi endüstri bölgesi ile övünüyor, bir taraftan da endüstri miraslarını yıkıp ortadan kaldırıyoruz. TTK İşçi Müdürlük binası, Eski vilayet konağı, Fevkani Köprüsü gibi.
Sonuçta ortaya, ‘ödediği vergi kadar yatırım alamayan il, sosyal ve kültürel bakımdan geri kalmış, trafik ve otopark rezaleti yaşayan, 50 işsizi olan, fakir fukarasına yıllık 121 milyon 595 bin lira dağıtılan, evinde açlık sınırı ve asgari ücret altında maaş alıp, tek başına yaşayan 15 bin, 65 yaş üstü insan yaşayan ve geçen yıl sadece merkez ilçeden 103 bin vatandaşımızın şehir dışına göç ettiği bir şehir Zonguldak çıkıyor.
Geçmiş yazı ve konuşmalarımda, ‘oy namustur’ şeklinde sert üslup kullanmaya dikkat ettim. Sebebi, oy verirken ‘yöre-bölge-ülke’ insan ve ekonomilerine, gelecek nesillere hizmet ile dokunacak, birlik/beraberliğin’ tesisine çalışacak siyasilerin ‘ayırt’ edilmesine dikkat çektim.
Egolu, kibirli, siyasi rant hevesli tip ve politiplerin bu şehre bugüne kadar hiç faydası olmamıştır. Bundan sonra da olmayacağı aşikardır.
Cumhuriyetin ilk vilayetlerinden ve bölgenin endüstri merkezi Zonguldak, hem merkezi hem de yerel  açıdan iyi yönetilmediği için her gün ekonomik, siyasi ve sosyal olarak daralıyor, geriliyor. Bünyesinden Karabük ve Bartın gibi iki vilayet çıkmasına rağmen, yine ödediği vergi kadar yatırım alamayan iller arasında.
Zonguldak artık emeğin emekçinin değil, emekli ve işsizlerle anılan Cumhuriyetin ilk illerinden ve Cumhuriyetin endüstri şehri.

Jeopolitik yer açısından bakıldığında Türkiye’nin; dünya coğrafya, siyaset ve ekonomisindeki yeri nasıl yadsınamazsa, Zonguldak’ın da Batı Karadeniz ve ülke genelindeki yeri ve önemi kaçınılmazdır.
Zonguldak’ın sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan aşağı gidişi mutlaka durdurulmalıdır.
Genel veya yerel siyaset edenler, şahsi ve mensubu oldukları siyasi partilerin çıkarlarına odaklandıkları kadar, Zonguldak ve bölge çıkarlarına odaklanmak zorundadır. Gerisi boş ve hikâyedir.”

“İmar Planı Revizyonu’ndan alınan para 600 veya 700 milyon TL” “İmar Planı Revizyonu’ndan alınan para 600 veya 700 milyon TL”

HABER MERKEZİ