Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Muhammet Tarakçı’nın “Tevratı Kim Yazdı?” başlığıyla verdiği konferansa ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 100. yılında tüm birimleriyle çok sayıda etkinlik gerçekleştirerek akademik ve kültürel çalışmalar vasıtasıyla güncel yönelim ve yaklaşımları bilimsel tartışmaya açan ZBEÜ’nün başarısına dikkat çekti. Özölçer, özellikle Orta Doğu’daki güncel çatışma ve ihtilaflı konular hususunun temellerine odaklanan konferanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek etkinliğe katkıda bulunan başta konuşmacı Prof. Dr. Muhammet Tarakçı olmak üzere tüm akademik ve idari kadro ile yoğun katılım gösteren öğrencilere teşekkürlerini sundu.
 
Rektör Özölçer’in konuşmasının ardından ZBEÜ İlahiyat Fakültesi hafız öğrencilerinden Ahmet Can, Kur’an tilavetinde bulundu. Tilavetin ardından  “Tevratı Kim Yazdı?” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Muhammet Tarakçı konuklara bir konferans verdi. Sunumunda tarihsel ve teolojik olarak Tevrat’ın yazılması sürecine odaklanan Tarakçı, yerleşik Yahudilik inancında Hz. Musa’ya atfedilen ilk beş kitabın yazarlığının, Biblical Criticism (Eleştirel Tevrat Araştırmaları) ve İslâm perspektifi açısından büyük tartışmalara konu olduğunu ve nihayetinde farklı disiplinlerden gelen yaklaşımlar sonucunda bu hâkim görüşün artık geçerliliğini yitirdiğini belirtti. Konferansta Yahudilik inancına ve özellikle Tevrat’ın yazılış süreci ve sonrasına dair de katılımcılara geniş bilgiler aktaran Tarakçı’nın konferansı büyük beğeni topladı.
 
Sunum sonrasında ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Prof. Dr. Muhammet Tarakçı’ya teşekkür belgesi takdim etti. Konferans toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Hastanede “Da Vinci Cerrahi Robotu” dönemi Hastanede “Da Vinci Cerrahi Robotu” dönemi

Ab67Ea8D B7A6 47F2 B209 E40169C644C4Aafd833A 6E3E 4Fb6 B02D 6F508Ca430F6

Kaynak: Ercan Demir