Başkan Karabostan, köy halkının uzun zamandır sistematik bir şekilde mağdur edildiğini belirterek, “Bu yaşananların sorumlusu sadece biz değiliz. Devrek Orman İşletme Müdürlüğü de olayların bu noktaya gelmesinde büyük rol oynuyor,” dedi.

"YENİ ŞEF ÜRETİMİ KASITLI OLARAK GECİKTİRDİ"

Vergi yüzsüzlerini konuşalım! Vergi yüzsüzlerini konuşalım!

Kooperatif Başkanı Hüseyin Karabostan, orman köylülerinin temel geçim kaynağı olan orman üretiminin bilinçli bir şekilde engellendiğini öne sürdü. 2023 yılında eski işletme şefi tarafından damgalanan ve üretime hazır hale getirilen bölgenin, yeni işletme şefi Recep Çevik tarafından kasıtlı olarak Ekim ayına kadar bekletildiğini ifade eden Karabostan, “Yılın bitimine yalnızca iki ay kala üretime izin verildi. Bu, tamamen köylüyü maddi olarak zarara uğratmak için yapılmış bir hareket,” dedi.

Başkan, tomrukların ölçüm ve numaralandırma işlemlerinin Ekim ayında tamamlanmasına rağmen nakliye işlemlerinin türlü bahanelerle engellendiğini söyledi. “Ekim ayında havalar kuruyken taşınması gereken tomruklar, Kasım ayının sonunda taşınmak istendi. Bu da köyde çamur birikmesine, menfezlerin tıkanmasına ve asfalt yolların zarar görmesine neden oldu,” diyerek köyde yaşanan zararı dile getirdi.

"BASKI ALTINDAYIZ, SESİMİZ DUYULMUYOR"

Köy muhtarı ve heyetinin, tomrukların köyden bir an önce kaldırılması yönünde kooperatif üyelerine baskı yaptığını belirten Karabostan, “Hem köylülerin hem de çalışanların üzerindeki bu baskı dayanılmaz bir hale geldi,” ifadelerini kullandı.

Hakkında çıkan haberlerde, kooperatif üyesi İmdat Aslan’ın suçlandığını hatırlatan Karabostan, bu haberlerin asılsız olduğunu vurguladı. “İmdat Aslan’ın kanuni hakkı olan yakacak odunları, ormancı tarafından habersiz bir şekilde satılmıştır. Üyemizin buna tepki göstermesi, ona husumet beslenmesine neden olmuştur. Bugün bu husumet, tüm kooperatif üyelerine yönelmiştir,” dedi.

"ASILSIZ HABERLERLE SUÇLANIYORUZ"

Başkan Karabostan, çıkan haberlerde kooperatif üyelerinin odun düşürme olayında memura husumet beslediği iddialarını kesin bir dille yalanladı. “Biz kimseye husumet beslemiyoruz. Aksine, emek emek çalıştığımız 100 sterden fazla odun hakkımızdan kesilmiştir. Bu konuda yazılı şikayetimizi işletme müdürlüğüne ilettik ve tüm belgeleri kamuoyuna sunuyoruz,” dedi.

"ORMAN ŞEFİ BİLİNÇLİ OLARAK İŞİMİZİ ENGELLİYOR"

Yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı bir detayı da paylaşan Karabostan, orman şefinin sabah mesaiye saat 08.30’da başlaması gerekirken, saat 11.00’de bölgeye geldiğini iddia etti. “Bu kasıtlı bir geciktirme politikasıdır. Amacı, hakkımız olan üretimi tamamlayamamamız ve teminatlarımızın yanmasını sağlamaktır,” dedi.

"DEFALARCA ŞİKAYET ETTİK, AMA ÜSTÜ KAPATILDI"
Hüseyin Karabostan, sorunların çözümü için defalarca kez ilgili mercilere başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti. “2022’den bu yana Devrek İşletme Müdürlüğü ve Zonguldak Bölge Müdürlüğü’ne çok sayıda şikayet dilekçesi verdik. Mahmutoğlu, Gürbüzler, Ataköy, Sabunlar ve Güzelyurt köylerinin muhtarları da bu sorunları dile getirdi. Ancak hiçbir idari soruşturma açılmadı, tüm şikayetlerimiz görmezden gelindi,” dedi.

Karabostan, işletme şefi Recep Çevik’in daha önce Gökçebey’den sürgün edildiğini ve Orman Muhafaza Memuru Sezgin Deliacı’nın da Karayolları İl Sekreteri Ahmet Karayılmaz tarafından korunduğunu öne sürdü. “Bu kişiler arasında nasıl bir ilişki olduğunu sorgulamak herkesin hakkıdır. Artık bu ilişkilerin kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz,” dedi.

"YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"
Asılsız haberlere karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Karabostan, gerekli yasal süreci başlatacaklarını söyledi. “Biz orman emekçileriyiz, alın terimizle ekmeğimizi kazanıyoruz. Ancak bu sistematik baskı yıllardır bizi mağdur ediyor. Artık hakkımızı arayacağız ve asılsız iddialar karşısında sessiz kalmayacağız,” dedi.

Mahmutoğlu köyündeki bu sorunların çözülüp çözülmeyeceği ve yetkililerin konuyla ilgili nasıl bir adım atacağı kamuoyunda merakla bekleniyor.

Kaynak: Bülten