İHTİYAÇ DEĞİL, KEYFİYET!
Kara, plansız istihdamın sonuçlarının ağır olduğunu belirtti. "Acil servislerde çalışan sağlık teknikeri ve teknisyenleri, keyfi görevlendirmelerle başka birimlere atanıyor. Bu durum, görevdeki personelin kadrosunun dolu görünmesine neden oluyor ve bakanlık yeni atama yapamıyor. Bu nedenle istasyonlardaki personel sayısı yetersiz kalıyor," dedi.
YOĞUN ÇALIŞMA TEMPOSU HASTALIK RİSKİ YARATIYOR
Acil sağlık çalışanlarının, artan iş yükü nedeniyle tükenmişlik sınırına geldiğini ifade eden Kara, "Mesai saatleri neredeyse ortadan kalktı. Düzensiz bir sistem ile çalışanlar, yetersiz personelle hizmet vermeye çalışıyor," şeklinde konuştu.
SİSTEMATİK ÇÖZÜMLER ŞART
Kara, çözüm önerisi olarak il içi atamaların keyfi ihtiyaçlara göre değil, standart kadro boşluklarına göre yapılmasını talep etti. "Boş kalan noktaların bakanlıkça görülmesi ve merkezi atamalarla çözülmesi gerekiyor. Aksi halde ilimizde acil sağlık hizmetleri verilemez hale gelecektir," dedi.
SESİNİ DUYURAN ÇALIŞANLARIN FERYADI
Sonuç olarak, yaz aylarında personel izinleri nedeniyle birçok istasyonun ya aşırı yoğun çalıştığını ya da geçici olarak kapatıldığını aktaran Kara, "Çalışanların feryadını sahanın sesi olarak duyuyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz," diye ekledi.
Türk Sağlık-Sen, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve çalışanların haklarını korumak adına kararlı adımlar atılmasını talep ediyor.