Güngör, herkesin kendi menfaatlerini öne koyduğunu ve kent için proje üretmekten kaçındığını ifade etti.

Güngör, açıklamasında şunları söyledi: “Zonguldak öyle bir şehir ki, herkes kendini düşünüyor. Bu sadece bir söylem değil, uygulamada da görüyoruz. Herkes öncelikle kendi çıkarlarını düşünüyor; şehir için proje üretmek yok. Birileri, bu şehir için güzel ve faydalı bir fikir ürettiğinde, çıkar çevreleri bunu karalayıp hafife alıyor. Bu güzel kent için proje üreten insanlar ise yılmadan devam etmelidir.”

MADENCİLİĞİN BAŞKENTİNDEKİ EĞİTİM FIRSATLARI NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR?

Güngör, Zonguldak’ın Türkiye’nin maden başkenti olarak anıldığını vurgularken, madenciliğin okulu sayılabilecek Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile üniversitenin Maden Mühendisliği Fakültesi arasında bir iş birliği yapılmamasına değindi:

“Madenciliğin okulu olan TTK’ya sahibiz ve bu şehirde Maden Mühendisliği Fakültemiz var. Ancak böylesine bir potansiyele sahipken, üniversitenin TTK ile iş birliği içinde öğrencilerini ocaklarda uygulamalı eğitimle geliştirmesi sağlanamadı. Öğrencilerimizin derslerin bir kısmını canlı laboratuvar gibi olan ocaklarda görmesini sağlayabilsek, madencilik alanında öne çıkan bir şehir olurduk.”

UYGULAMALI EĞİTİMLE DÜNYA ÇAPINDA MADEN MÜHENDİSLERİ YETİŞEBİLİR

Güngör, uygulamalı eğitimin maden mühendisliği için önemini vurgularken, bu konuda bir irade ortaya konulması gerektiğini belirtti:

KÖYLERDEKİ GÜVENLİK TEHLİKESİ ORTADAN KALKIYOR KÖYLERDEKİ GÜVENLİK TEHLİKESİ ORTADAN KALKIYOR

“Düşünsenize; TTK ocaklarında uygulamalı eğitim gören öğrencilerle Zonguldak’tan mezun olan maden mühendisleri dünya çapında aranır hale gelir. Bu sayede kentimizin adı her ortamda daha çok öne çıkar. Üstünde eğitim gören bir üniversite, altında canlı bir laboratuvar olan bir şehirde bu başarı kaçınılmaz olur. Bu vizyonla, Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi yeniden aranan ve tercih edilen bir marka haline gelecektir.”

TOPLUMDA KENDİNİ DÜŞÜNENLERE DESTEK, ŞEHRE GÖNÜL VERENLERE SELAM

Zonguldak’ta faydalı fikir üreten ve şehir için projeler geliştiren kişilere destek olunması gerektiğini ifade eden Güngör, kentin çıkarlarını değil kendi çıkarlarını düşünenlerin toplumda nasıl destek bulabildiğini sorguladı:

“Bu şehir için faydalı bir şey yapmayan, faydalı fikir üretmeyen, aksine bu şehir için fikir üreten, iyi niyetle gayret eden insanlara saldıran kişiler bu toplumda nasıl destek buluyor? Her şeye rağmen, yaşadığı bu güzel şehir için faydalı işler yapmaya çalışanlara selam olsun.”

SORUMLULUK VE İRADE ZAMANI

Güngör, açıklamalarını Zonguldak’ın marka değerine katkı sağlamak istediğini belirterek bitirdi ve herkesi şehrin geleceği için irade ortaya koymaya davet etti.

Editör: Ergin Özkul