Hadrianopolis'te 2. ve 5. yüzyıla ait yeni buluntular ortaya çıkarıldı Hadrianopolis'te 2. ve 5. yüzyıla ait yeni buluntular ortaya çıkarıldı

Zonguldak Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide taş ve ağaç kabukların dokuma teknikleri ile bütünleştirilerek ortaya çıkan eserler ile sergide yer alan 18 eserin doğal ortamda ki fotoğrafları yer alıyor.

40 eserden oluşan “Doğal dokunuşlar” sergisi doğadan doğan dokumanın doğa ile tekrar buluşmasını anlatıyor.

Doğayla bütünleşmeye dikkat çekilen sergide taş ve ağaç kabukları üzerine sarılan doğal iplikler, doğaya dokunma, onu kendi elleriyle dönüştürme arzusunu simgeliyor ve her taş ve ağaç kabuklarının benzersiz formu, yapısı, ipliklerle birleşerek kendine has bir esere dönüştürülmüş. Taşların sağlam, sert dokusuyla, doğal boyalı ipliklerin birleştirilerek yeni bir görsel deneyim sağladığı sergi 12 Ekim Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Pakize Dübüş Kayadibi, bir Zonguldaklı olarak ilk sergisini Zonguldak'ta açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Pakize Dübüş Kayadibi, "Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesiyim. Dokunma, tekstil ve kumaş dokumayla ilgileniyorum ve Zonguldak'ta böyle bir sergi açtım? Çünkü ben Zonguldak doğumluyum. Burada doğdum. Burada büyüdüm. Başlangıç noktam burası. Onun sebebi de başlangıcı burası olsun diye düşünerekten Doğal Dokunuşlar Sergisi’ni açtım. Doğadan topladığım taşlar ve bu şekilde dokumayla bütünleştirerek bir şey bir dokunuş yapmak istedim. Aslında buradaki şey benim doğaya ilgimden kaynaklanıyor. Doğada bulduğum o dokular çok hoşuma gidiyor. Ben doğa sevgimi alanımla birleştirerek küçük dokunuşlar yapıp, o zaman bozmadan yine o doğal dokusuyla devam ettirmek istedim ve aynı zamanda benim için de bir deneyim oldu" dedi.

Muhabir: Ercan Demir