Çok uzun yıllardır Amasra'da üretim yapılmasını beklediklerini ancak bugüne kadar yapılmadığını belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, firmanın içleri sendikaya üye olma konusunda baskı yaptığını söyledi. 
Kendiler için önemli olan orada üretimin başlayacak olması olduğunu ifade eden Hakan Yeşil, şunları söyledi:

Mühendis evinde intihar etti! Mühendis evinde intihar etti!

AMASRA B SAHASINDA MEKANİZE KAZI SİSTEMLERİ YERLEŞTİRİLDİ YAKINDA ÜRETİME BAŞLIYOR..

"Şimdi özellikle Amasra A sahasındaki  gecikmenin sebeplerini anlattım. Orada  ciddi anlamda kömür geride bırakılmaması için  yapılan bir çalışma vardı. Bu da bizim yer altında olmazsa olmazlarımızdan. Tabii Amasra B sahası uzun yıllardır  bölgemize  istihdam anlamında yerli ve milli kaynakların değerlendirilmesi adına büyük bir miktarla beklediğimiz bir saha. Buranın da bir an önce üretime geçmesi konusunda daha önce de beyanatlarımız var biliyorsunuz. Tabii yıllar sonra  orada da herhalde sonuna gelindi. Aldığımız bilgilere göre kömür damarımız ayak olarak düzenlendi. İşte bildiğimiz kadarıyla mekanize kazı sistemleri yerleştirildi. Yakın zamanda orasıda üretime geçecektir. Öyle ümit ediyoruz. Çünkü yıllardır  hayaldi, rüyaydı derken sona gelindi. Tabii ki orada beklentiler yüksek.  Oradaki yer altındaki cevherin yeryüzüne çıkartılması için  geç kalan çalışmaları biraz daha hızlandırılıp oradaki rüyaların artık bitmesi gerektiğini ve orada da kömürün çıkması gerektiğini biz buradan her seferinde söyledik. Her defasında söylemeye devam ediyoruz. Yakın zamanda da çıkacağını ümit ediyoruz. Ve ekonomi biraz da canlanacağını düşünüyoruz.

FİRMA BAŞKA BİR SENDİKA İLE ÇALIŞACAK, İŞÇİLERE GMİS'E ÜYE OLMAYIN BASKISI YAPIYOR ANCAK BİZİ İSTEMEYENİ BİZ HİÇ İSTEMEYİZ.

Şimdi biz  Amasra B sahasında daha önceki iş yerlerinde örgütlü olarak sendikacılık yapıyorduk ama bu dönem arkadaşlarımız ve mevcut işveren arkadaşımız ne yazık ki bizim konumuz, biz genel maden iş konusunda biraz tereddütlü olduğu için başka bir sendikayla oradaki görevlerine devam etmeye çalışıyoruz. Biz saygı duyuyoruz. Yani istemeyeni biz de istemeyiz edasıyla. Tabii ki bölge bizim bölge. Kömür bizim bildiğimiz bir alan. Oradaki çalışan insanlar tabii bizim bölgemizin insanları. Bizim derdimiz istihdam ne kadar çok olursa bölgemiz için ne kadar iyi olduğunu düşünüyoruz. Ve şunu da savunuyoruz. En kötü sendika sendikasızlıktan iyidir diye mevcut arkadaşlara başarılar dileriz"

Kaynak: Ercan Demir